default-header
Blog

Een dag als Recruiter

Om een beter beeld van het recruitment vak te krijgen heeft Karen een dag meegelopen bij Xelect. We vroegen haar hoe ze de meeloopdag heeft ervaren:
Het was donderdag  9 december rond 9:00 toen ik naar binnen liep bij Xelect voor een meeloopdag. Ik probeerde de dag vooral op me af te laten komen. Wel hoopte ik een gesprek met een kandidaat bij te mogen wonen en dat is gelukt!

Naast het bijwonen van een gesprek met de kandidaat heb ik ook vakinhoudelijk mogen bijleren. Zo ben ik erachter gekomen dat je een sterk analytisch vermogen moet hebben en daarvoor snel moet kunnen schakelen. Ook ben je in contact met veel verschillende mensen, waardoor mensenkennis en weten waar je over praat belangrijk zijn.

Wat me erg aansprak in aan het recruitment vak is dat je snel moet kunnen schakelen en verbanden leggen. Ik vind het super om te zien wanneer de puzzelstukjes in elkaar vallen.

Natuurlijk heb ik ook nog wat te vertellen over het team van Xelect! Toen ik binnen kwam, heerste er een relaxte werksfeer op het kantoor en ik voelde al snel dat er onderling een goed band was op gebouwd. Niet veel later kwam ik er ook achter dat er ook een goede band was tussen Xelect en de klanten. Ik vond het vooral leuk om te zien dat het allemaal niet zo formeel was als ik van tevoren had verwacht.

Al met al was het een geslaagde dag! Ik reed dan ook met een positief gevoel en een goede eerste indruk van het recruitment vak terug naar huis.<
Wil je meer over Xelect weten klik dan hier en wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en vacatures? Volg ons dan op LinkedInFacebook en Instagram!

>