default-header
Blog

Een vakantie zonder email?

De vakantie staat weer voor de deur. Dit betekent voor veel mensen even doorwerken om ervoor te zorgen dat er tijd is om op een verantwoorde manier los te komen van het werk.

We weten allemaal dat als je écht wil bijtanken tijdens je vakantie, je het beste offline kunt gaan. Alleen voor echte noodgevallen zou je bereikbaar moeten zijn.
Voor veel mensen wacht echter bij terugkomst een grote berg mail. Daarom werken mensen deze het liefste weg tijdens hun vakantie. Het gevolg is dat ze waarschijnlijk meer met hun werk bezig zijn dan goed voor ze is. Hieronder een aantal tips om dat te voorkomen.

  1. Zorg dat de verwachtingen bij collega’s en klanten duidelijk zijn.
    Vertel  duidelijk wanneer je beschikbaar bent in de laatste dagen voor je vakantie. Zet in je handtekening dat je tot een bepaalde datum nog mails beantwoordt en dat ze daarna niet meer worden gelezen. Vermeld duidelijk wie er wel bereikbaar zijn voor vragen.
  2. Laat je mail tijdelijk door een collega beheren
    Als je een collega vraagt om je mail in de gaten te houden kan hij/zij filteren op urgentie. De mails die niet meer belangrijk zijn na jouw vakantie kunnen meteen worden gearchiveerd.
  3. Plan na je vakantie twee dagen om alles bij te werken
    Houd ruimte vrij in je agenda voor als je terug bent zodat je niet meteen wordt overstelpt.

Tot slot vergeet niet van je welverdiende rust te genieten!

Het team van Xelect wenst iedereen alvast een hele fijne vakantie toe!

>